‘Vrisni 1 serb dhe ne do t’i vrasim 100 muslimanë’

21 Korrik, 2019 - 3:56 pm

Pikërisht me 20 korrik të vitit 1995, urrejtja e politikanëve të Serbisë vazhdoi me eskalimin e radhës.

“Vrisni 1 serb dhe do ti vrasim 100 myslimanë” ishte thënie e famshme dhe e tmerrshme e Aleksandar Vučić, asokohe sekretar i Partisë Radikale ndërsa sot President i Serbisë.

Dje nëpër rrjete sociale ka qarkulluar videoja kur Vučić e thotë këtë fjali në një kohë kur në Bosnje nisi lufta e inicuar pikërisht prej Serbisë.

8372 persona janë vrarë vetëm gjatë disa ditëve të korrikut të vitit 1995 në Srebrenicë! Numri i viktimave në Bosnje ka qenë shumë më i madh- mbi 100.000 të vrarë. Ky fjalim e tregon se deri ku shkoi urrejtja e serbëve për boshnjakët dhe për ata që ishin myslimanë. Fjalimi u mbajt në Parlamentin e Serbisë.

Vučić asnjëherë nuk ka kërkuar falje për këtë fjalim apo edhe për krimet që shteti serb i ka kryer në Bosnje.

Në Prijedor, dje u varrosën edhe viktimat e pafajshme të luftës së vitit 1992, duke u hapur kësisoj plagë nënave dhe familjarëve të Bosnjës që humbën më të dashurit e tyre në Srebrenicë, por edhe në Sarajevë dhe në tërë Bosnjën. / KultPlus.com

Të ngjajshme