Windows 11 po merr një përmirësim të madh, përqendrohuni në një veçori

24 Shtator, 2023 - 11:31 pm

Në fund të shtatorit, përdoruesit e Windows 11 do të marrin përditësime të rëndësishme për këtë sistem operativ.

Microsoft po përgatitet të zbulojë një përmirësim të madh të sistemit të tij operativ Windows 11 më 26 shtator. Është një përmirësim që do të sjellë Windows Copilot, një mjet i fuqizuar me AI, një File Explorer të rinovuar, Ink Anywhere për përdoruesit e stilolapsit, përmirësime në aplikacionin Paint dhe shumë veçori të tjera të reja.

Karakteristika e shquar e përmirësimit të ardhshëm është Windows Copilot, i cili sjell Bing Chat në desktopin e Windows 11. Ky mjet i shiritit të detyrave u jep përdoruesve kontrollin mbi cilësimet e kompjuterit, lëshimet e aplikacioneve dhe pyetjet. Është thellësisht i integruar në sistemin operativ, me demonstrime që tregojnë se sa i dobishëm është për detyra të tilla si kompozimi i mesazheve me tekst duke përdorur të dhënat e kalendarit dhe lundrimi në Outlook.

Është gjithashtu përpjekja e fundit e Microsoft për të integruar një asistent dixhital në Windows, pas anulimit të aplikacionit Cortana. Me themelet e tij në teknologjinë Bing Chat, ai i lejon përdoruesit të bëjnë pyetje dhe të marrin përgjigje, megjithëse jo gjithmonë me saktësi të plotë.

Për ata që nuk janë të interesuar për asistentët e AI, Microsoft ofron përmirësime të tjera. File Explorer merr një ndryshim modern, një pamje bashkëkohore me fotografi më të mëdha të skedarëve dhe një pamje të skedarëve të fundit dhe të preferuar, duke e sjellë atë më shumë në përputhje me estetikën e Windows 11.

Përdoruesit e stilolapsit do ta vlerësojnë Ink Anywhere, një veçori që ju lejon të futni shkrimin e dorës me Penin Surface ose stilolapsa të ngjashëm në çdo fushë teksti në Windows.

Një aplikacion i përmirësuar i Windows Backup thjeshton migrimin e kompjuterit, duke i lejuar përdoruesit të transferojnë cilësimet dhe aplikacionet në një pajisje të re duke përdorur një kopje rezervë pa probleme të Cloud. Për më tepër, veçoria e re e tekstit të kopjimit të Snipping Tool mund të identifikojë dhe ndajë tekstin nga pamjet e ekranit, ndërsa një veçori tjetër e bën të lehtë modifikimin automatik të emailit dhe numrave të telefonit nga imazhet.

Për ata që përdorin aplikacionin Photos, përditësimi sjell një opsion të turbullimit të sfondit dhe përdoruesit do të jenë në gjendje të rregullojnë intensitetin e turbullimit dhe zonën që do të turbullohet.

Megjithatë, disa veçori të pritshme mungojnë nga ky përmirësim, si një mënyrë e re për të kontrolluar volumin, mbështetje vendase për RAR dhe 7-zip, ndriçim dinamik për të kontrolluar prizat RGB, etiketat e aplikacioneve dhe kutitë e programeve. Microsoft nuk e ka konfirmuar ende datën e mbërritjes së këtyre përditësimeve./alsatm/KultPlus.com

Të ngjajshme