Xharra në New York, flet për Skënderbeun dhe Nënë Terezën

31 Tetor, 2019 - 1:00 am

Gazetarja kosovare, Arbana Xharra, ka marrë pjesë në një sumpozium shkencor për Jotolerancën Globale Fetare në ShBA, shkruan KultPlus.com.

Ajo ka njoftuar se ka folur për periudha të ndryshme historike që ka kaluar kombi jonë.

“Në sumpoziumin e organizuar për Jotolerancen Globale Fetare, në New York, në prani të përfaqësuesve të Vatikanit, Israelit, të komunitetit Musliman, fola për shtet ndertimin shqiptar, rolin e kongresit të Manastirit dhe pasojat e sundimit osman”

Tutje, Xharra, ka thënë se me krenari ka përmendur dy figurat kryesore të kombit shqiptar: Nënë Terezën dhe Skënderbeun.

“Me krenari përmenda Nënë Terezën, Skënderbeun, shpëtimin e hebrenjve nga shqiptarët, për imamet pro perendimor dhe proamerikanizimin shqiptar. U bëra me dije se ndikimi i Erdoganit është i përkohshëm sepse ne jemi Evropian, ai mund të ndërtojë xhami, por shqiptarët kurrë Amerikës nuk do ia kthejnë shpinën, sepse u jemi mirënjohës përjetësisht”

Të fundit

Të ngjajshme