Zbulohen gjurmë njerëzore 23 mijë vjeçare në New Mexico

17 Tetor, 2021 - 3:00 pm

Arkeologët kanë zbuluar gjurmë të shumta njerëzore që datojnë rreth 23,000 më parë në New Mexico, Shtetet e Bashkuara.

Zbulimi konfirmon praninë e njerëzve në Amerikën e Veriut gjatë Maksimumit të fundit Glacial, duke shtuar dëshmi për lashtësinë e kolonizimit njerëzor të Amerikës.

“Arkeologët dhe studiuesit në fushat aleate kanë kërkuar prej kohësh të kuptojnë kolonizimin njerëzor të Amerikës së Veriut,” thanë profesori i Universitetit të Bournemouth Matthew Bennett.

“Pyetjet mbeten rreth asaj se kur dhe si migruan njerëzit, ku e kanë origjinën dhe si arritja e tyre ndikoi në faunën dhe peizazhin e krijuar.”

Studiuesit ekzaminuan gjurmët e lashta të njerëzve në Parkun Kombëtar të White Sands në New Mexico.

Gjurmët e këmbëve u formuan në baltë të butë në kufijtë e një liqeni të cekët. Ato u zbuluan për herë të parë nga David Bustos, një menaxher burimesh.

Shkencëtarët ekzaminuan gjurmët duke përdorur datimin e radiokarbonit të shtresave mbi dhe nën horizontet e gjurmëve. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme