10 gjëra që mund t’i mësojmë nga Nënë Tereza

24 Gusht, 2017 - 1:50 pm

Nënë Tereza, kjo figurë humanitare që bëri për vete gjithë botën, gjatë jetës së saj ka lënë edhe shumë thënie, disa nga këto thënie të saj po i sjellim më poshtë.

1. Dashuria është dhjetë vepra konkrete në një fjalë të vetme.
2. Një gram të mira që ia bën tjetrit është tashmë një ton i mirë që ia bën vetvetes.
3. E tërë mençuria e parajsës është në faktin që mos të shesim mend kur është thjesht e nevojshme të japësh një gotë ujë.
4. Dashuria do të thotë të jesh pranë tjetrit dhe prapë të jesh një hap përpara kohës sate.
5. Botën s`e pushtojnë njerëzit që shkojnë drejt majave, botën e pushtojnë njerëzit që shkojnë drejt njeriut.
6. Madhësia jote ndodhet në vogëlsinë tënde, të gjithë të tjerat janë madhësi artificiale.
7. Nuk e ndryshojnë botën ata që organizojnë kryengritje, botën e ndryshojnë ata që çohen kundër të keqes në veten e tyre.
8. Ta bësh këtë botë një vend më të mirë për të jetuar munden vetëm ata që duart e tyre i kanë dorëzuar në duart e Krishtit.
9. Njerëzit do të shkojnë rrugës sate, kur ti shkon asaj rruge që është Udha, e Vërteta dhe Jeta.
10. Shpërblimi njerëzor është vetëm një pikë uji në detin e shpërblimit të vërtetë të Zotit.

Mario Žuvela (Përktheu: P. Shtjefen Dodes SJ)

Të ngjajshme