“16.6 për qind e kosovarëve nuk lexojnë asnjë libër në vit”, të dhëna nga raporti hulumtues i shtëpisë botuese “Dukagjini” dhe organizatës ETEA

23 Prill, 2023 - 3:28 pm

Një raport hulumtues i organizatës ETEA dhe shtëpisë botuese “Dukagjini” me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Librit, thotë se 16.6 përqind e qytetarëve të vendit nuk lexojnë asnjë libër në vit, përderisa 38.3 për qind e tyre thonë se lexojnë deri në 3 libra gjatë tërë vitit, shkruan KultPlus.com

Në hulumtimin me titull ‘Niveli i të lexuarit në Kosovë: Sfidat e të kultivuarit të një kulture leximi’, të realizuar gjatë muajve shkurt dhe mars 2023, dëshmohet edhe një herë interesimi i ulët të qytetarëve të vendit për leximin dhe librin në përgjithësi.

Edhe pse Kosova ka një numër të madh të qytetarëve të papunë, 67.5 për qind e tyre thonë që nuk kanë kohë për të lexuar libra, dhe se po të kishin më shumë kohë të lirë do të lexonin më shumë.

Në raport thuhet se 45. 8 përqind e popullsisë preferojnë që gjatë kohës së lirë to shohin programe argëtuese.

Vetëm 11.3 për qind e popullsisë arrin të përmendin vetëm një titull të librit, përderisa 52.24 për qind nuk arrijnë të listojnë tre tituj librash në total./ KultPlus.com

Të ngjajshme