Promovohet në Tiranë romani ‘Merimanga e Sarajevës’ nga shkrimtari anglez Robert Wilton

17 Korrik, 2017 - 1:26 pm

Romani “Merimanga e Sarajevës” i shkrimtarit anglez Robert Wilton është përkthyer mjeshtërisht nga Diana Çuli, shkruan KultPlus.

Botimet Toena dhe Instituti i Librit dhe i Promocionit në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar organizojnë promovimin e romanit “Merimanga e Sarajevës” të shkrimtarit anglez Robert Wilton, përkthyer mjeshtërisht nga Diana Çuli.
Promovimi i romanit bëhet më datë 19 korrik, ora 18:30, në Muzeun Historik Kombëtar, salla “Unesco”.
Të ftuar në panel për të folur rreth librit do të jenë: autori Robert Wilton, përkthyesja e librit Diana Çuli, dhe gazetarja Arta Marku.
Promovimi do të bëhet në shoqërinë e kuartetit të harqeve “Tinguj & Monumente”.
Robert Wilton është shkrimtar, përkthyes i poezisë shqipe në gjuhën angleze dhe bashkëthemelues i shoqatës bamirëse The Ideas Partnership në Kosovë. Ai ka punuar në sektorë të ndryshëm të qeverisë britanike, duke përfshirë dhe detyrën si Sekretar Privat i tre Sekretarëve të Shtetit të Mbretërisë së Bashkuar për Mbrojtjen. Ka qenë këshilltar i kryeministrit të Kosovës në periudhën e luftës për pavarësi e më pas ka punuar si drejtor i Zyrës Ndërkombëtare të Monitorimit dhe të Këshillimit për Qeverinë e Kosovës. Sot punon në Tiranë, në detyrën e zëvendësambasadorit të OSBE-së.
Robert Wilton është i njohur për një numër romanesh të ciklit Drejtoria e Përgjithshme (The Comptrollerate-General): Merimanga e Sarajevës (The Spider of Sarajevo), Fusha e tradhtarit (Traitor’s Field), Batica e tradhtisë (Treason’s Tide). Është vlerësuar nga Historical Writer’s Association, me çmimin Goldsboro Crown për romanin historik më të mirë debutues/ KultPlus.com

Të ngjajshme