27 vite nga mbyllja e dhunshme e Gazetës Rilindja

5 Shtator, 2017 - 7:02 pm

Bëhen sot gjithsej 27 vite nga ndalimi i botimit të Gazetës Rilindja.

E para gazetë në gjuhën shqipe në Ish Jugosllavi, Rilindja u botua për herë të parë në vitin 1945, me 12 shkurt.

Me 5 shtator 1990, nga pushteti serb u ndalua botimi i saj, ndërsa pas hyrjes së forcave të NATO-s, me 12 qershor 1999 ajo del përsëri, por këtë here me faqe të shtuara dhe një pjesë e tyre me ngjyra, shkruan KultPlus.

Rikujtojmë se gazetarët e “Rilindjes” nuk u ndalën para presionit të Serbisë, kur në fillim të viteve 90 shkatërroi çdo gjë që ishte shqiptare.

Në ato kohë të rënda të okupimit pushteti serb e mbylli me forcë edhe gazetën “Rilindja”, por gazetarët dhe punëtorët e tjerë të saj nxorën gazetë të përditshme, gazetë të rezistencës, të lëvizjes për liri, pavarësi e demokraci, me përcaktim të fuqishëm properëndimor. / KultPlus.com

Të ngjajshme