78 vjet nga publikimi i numrit të parë së revistës ‘Bleta’

12 Janar, 2022 - 9:00 pm

Si sot, më 12 janar 1944 doli në shtyp numri i parë i revistës Bleta.

Revista Bleta ishte organ kulturor i përdymuajshëm, me seli në rrugën Carnarvon nr. 15 në Tiranë. Revista trajtonte zhanre të pasur tematikash nga fusha e letërsisë, gazetarisë, fejtone të shkurtra, përrallëza për fëmije, rubrikë mbi fotografinë, informacione mbi teatrin dhe kinematografinë.

Ajo ishte e vetmja reviste e cila pasqyronte programin e Radio Tiranës për kohën, dhe në faqet e saj do të ndeshnim emrat më të spikatur radiofonikë, si këngëtarja Liza Vorfi, Bardhyle Nase, Behije Çela, Kel Sata e baritoni Mihal Tziko si edhe mjeshtrin e pianos Mario Ettore.

Nga rubrikat më të pëlqyera për kohën do të ishte edhe “Ju flet mjeku”, rubrikë prej 15 minutash që transmetohej ditën e diel me mjekun Hamdi Sulçebe. Dizanjimin e kësaj reviste, por edhe të reklamave të saj, do ta drejtonte Shoqnia Publicitare S.A.P.A.S.

Fotografitë më poshtë janë publikuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ku shihet ballina e revistës Bleta dhe programi radiofonik i revistës. / KultPlus.com

Të ngjajshme