“Ai popull që zgjedh vazhdimisht të korruptuarit, mashtruesit, hajdutët e tradhtarët nuk mund të konsiderohet viktimë, por bashkëfajtor”.

25 Qershor, 2019 - 11:15 am

Thënie nga Xhorxh Oruell

Xhorxh Oruell lindi më 25 qershor 1903 në fshatin Motihari afër kufirit me Nepalin, dhe vdiq me 21 janar 1950 në Londër. Ishte shkrimtar dhe gazetar i shquar anglez. Autor i dy veprave të famshme letrare “1984” dhe “Ferma e kafshëve”.

KultPlus, ua sjell thënien e tij:

“Ai popull që zgjedh vazhdimisht të korruptuarit, mashtruesit, hajdutët e tradhtarët nuk mund të konsiderohet viktimë, por bashkëfajtor”. /KultPlus

Të ngjajshme