‘Ai që shkruan për budallenjtë, audiencën e lartë e ka të sigurt’

30 Mars, 2022 - 8:15 pm

Dhjetë thënie nga dhjetë personalitete të njohura.

“Duke besuar me pasion në diçka që ende nuk e ekziston vërtetë, ne e krijojmë atë. Ajo që nuk ekziston është vetëm diçka që nuk e kemi dëshiruar mjaftueshëm.”
– Franz Kafka

“Duhet vetëm një minutë për të të ngazëllyer dikush, një orë për të të pëlqyer dikush dhe një ditë për ta dashuruar dikë… por duhet një jetë për ta harruar dikë.”
– Kahlil Gibran

“Poezia është më afër të vërtetës njerëzore se sa historia.”
– Platoni

“Gratë e padashuruara nuk kanë biografi, ato kanë vetëm histori.”
-F. Scott Fitzgerald

“Për aq kohë sa i besoni vetes, ju do të dini si të jetoni.”
– Gëte

“Në qendrën më të thellë të qënies tonë, ne jemi krijesa shoqërore. Mendimi se dikush mund të fillojë diçka nga e para, i lirë nga e kaluara, ose pa qenë borxhli ndaj askujt, nuk mund të ketë imagjinim më të gabueshëm”
– Karl R. Popper

“Ai që shkruan për budallenjtë, audiencën e lartë e ka të sigurt.”
– Arthur Schopenhauer

“Frytet më të ëmbla i kanë drunjtë që rriten ngadalë.”
– Molière

“Nuk besoj që ekziston ndonjë kualitet më esencial për çdo lloj suksesi se sa këmbëngulja. Ajo tejkalon pothuajse gjithçka, madje edhe natyrën.”
– John D. Rockfeller

“Janë tre gjëra të cilave çdo njeri i mençur u frikësohet: detit me stuhi, natës pa hënë dhe zemërimit të njeriut të butë.”
– Patrick Rothfuss. / KultPlus.com

Të ngjajshme