займ на карту онлайн потребительский кредит

Akademiku Mehmet Kraja: Nuk kemi menduar që viti i lindjes së Rugovës do të ishte gabim

Nëntor 9, 2018 - 10:10 am

Akademiku Mehmet Kraja, mbrëmë i ftuar në një emision televiziv në T7 tregoi më shumë për Fjalorin Enciklopedik i cili u kritikua për gabimet e shumta.

“Ne si shoqëri nuk jemi perfekte, jemi shoqëri e gabimeve, dhe një Fjalor kaq shumë voluminoz unë e kam ditur që do të ketë gabime” ka treguar Kraja.

Ai ka kaluar nga një pyetje në tjetrën duke treguar për ndodhitë rreth Fjalorit dhe çështjeve që pasuan.

Ai ka thënë se përzgjedhja e redaksive ishte e nivelit të lartë dhe se gjithçka ka kaluar nëpër disa redaktura e lektura para se të dalë në shtyp.
“Nuk kemi menduar që viti i lindjes së Rugovës do të ishte gabim” ka thënë Kraja derisa ka treguar në një punë të tillë dhe në një hartim të këtij Fjalori është normale të ketë edhe lëshime të tilla, pasi para pak ditësh u tregua se viti i lindjes së Ibrahim Rugovës ishte gabim.

Kraja ka folur edhe për reagimin që i bëri profesorit Blerim Latifi, i cili u ankua se pse u botua ky Fjalor në print në kohën e modernitetit të dixhitalizimit online.

“Pushteti nuk ishte kriter për të qenë pjesë e fjalorit. Fjalori ka qasje pozitive” ka treguar mes tjerash Kraja. Pjesa e dytë e emisionit ka qenë më e fokusuar në deklaratat e Krajës rreth situatës politike në vend. / KultPlus.com

Të ngjajshme