“Hajt bacë t’u rritë mendja”

21 Korrik, 2018 - 11:17 pm

Ali Podrimja ka lindur në Gjakovë.

Gjakovën do ta kishte gjithmonë në zemër, shkrimtari i cili ndërroi jetë në 21 korrikun e vitit 2012-të.
Podrimja, një prej shkrimtarëvë më të mirë shqiptarë ndonjëherë, në një intervistë në vitin 2012-të, vetëm pesë muaj para se të vdiste, u pyet për shakanë e tij më të preferuar gjakovare.

Gjakova njihet për humorin më të zi – komentojnë dhe pyesin dy intervistuesit, për Ali Podrimjen.

“Shakaja gjakovare që më pëlqen më së shumti është “Hajt bacë t’u rrittë mendja”, kjo” thotë Podrimja në këtë intervistë, botuar në World Literature Today, realizuar nga Adam J. Goldwyn & Rineta Hoxha.

“Hajt bacë t’u rrittë mendja” vjen edhe si shaka, por më shumë si një proverb i përdorur më shumë në Kosovë për njerëzit që mendojnë se kanë shumë njohuri e në fakt kanë mungesë të shumë njohurive e informacioneve, shkruan KultPlus.

Më 21 korrik u bënë gjashtë vite nga vdekja e Ali Podrimjes, i cili mbetet në zemrat e lexuesve me krijimet e tij letrare ndër vite. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme