“Atdheu e fiton kuptimin me fëmijët, pasi që për të mund të luftohet vetëm në emër të njerëzores”

3 Shkurt, 2021 - 10:37 pm

Ukshin Hoti ka qenë dhe do të mbetet një ndër figurat më të fuqishme të rezistencës në vitet më të vështira për Kosovën. Ai ishte ndër intelektualët dhe veprimtarët më të shquar kosovarë.

KultPlus më poshtë ju sjellë një nga fragmentet e tij më të njohur.

“Edhe nëse ky qe fati im, unë pajtohem me të, pavarësisht nga çmimi që mund ta paguaj, sepse fëmijët e mi dhe jo unë vetë, janë kuptimi i jetës sime. Atdheu e fiton kuptimin me ta dhe jo pa ta, pasi që për atdheun mund të luftohet vetëm në emër të njerëzores dhe kurrsesi ndryshe.”/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme