Barnard: Arsimimi është si mali, sa më e lartë ngjitja aq më e gjerë pamja

9 Maj, 2020 - 11:00 pm

Christiaan Barnard ka qenë kirurg afrikano-jugor që kreu transplantimin e parë të zemrës, i cili e bëri të famshëm në botë.

Në dhjetor të 1967 ai kreu transplantimin e zemrës së një viktime nga një aksident. Kështu Barnard arriti të bëhet i njohur kudo.

Ai madje krijoi një ilaç për defektet e zorrëve tek foshnjat. Teknika e tij bëri që të shpëtohen dhjetë foshnje në Cape Town, dhe e njëjta u adaptua edhe nga kirurgët britanik dhe amerikanë.

Barnard krijoi edhe Fondacionin “Chirstiaan Barnard” i cili ndihmoi fëmijët e varfër anembanë botës.

KultPlus, sjell për ju sonte njërën nga thëniet e tij më të famshme:

“Arsimimi është si mali: sa më e lartë ngjitja, aq më e gjerë pamja” /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme