Bashkim Hoxha propozohet si kryetar jurie i Çmimit Kadare

21 Mars, 2019 - 5:48 pm

Bashkim Hoxha, një personazh i njohur në letrat e mendimin shqip, do të jetë kryetari i edicionit të pestë të Çmimit Kadare. Hoxhës i është propozuar ky post, gjatë tryezës së debatit që bëri bashkë sot, në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës, shkrimtarë, ish anëtarë të jurisë së Çmimit Kadare dhe njohës së mirë të librit.

Qëllimi i tryezës ishte përsosja e statusit final të çmimit Kadare. Të pranishmit parashtruan ide dhe qëndrime mbi mënyrën sesi duhet operuar jo vetëm në seleksionimin e veprave në konkurrim por edhe kriteret e vlerësimit të veprave.

Suplementi letrar Leteratura do të sjellë të plotë në nr e radhës, idetë dhe vizionet e propozuara, si dhe jurinë e edicionit të pestë të Çmimit Kadare.

Të ngjajshme