Biblioteka e Gjilanit, ‘kampione’, me suksese të mëdha në vitin 2022

7 Shkurt, 2023 - 10:00 pm

Biblioteka e Gjilanit model në rajon, me kushte optimale, fond të pasur librar, digjitalizim e staf profesional, është dëshmuar si krenaria e qytetit për vitin 2022!

Padyshim se Biblioteka e Qytetit të Gjilanit Fan S. Noli, meriton medaljen e artë në fushën e kulturës për vitin e kaluar! Viti 2022 ka qenë ndër vitet më të suksesshme të saj. Përkundër vështirësive të shfaqura në procesin e realizimit të objektivave që i ka shtruar vetes si drejtues i Bibliotekës, drejtori Qazim Azizi bashkë me stafin ia kanë dalur me sukses të realizojnë disa projekte që kanë qenë jetike për këtë vatër të dijes.

Njëri nga projektet me të cilin meriton të mburret jo vetëm menaxhmenti i bibliotekës si institucion, por tërë Gjilani si komunë, është digjitalizimi i titujve dhe anëtarsisë, si dhe fondi librar në këtë tempull.

Gjatë këtij viti (2022), Biblioteka ka filluar të jepë një kartelë digjitale, dhe t’i mundësoj barkodet përmes telefonave të mencur secilit anëtar të regjistruar. Me këto risi unike, anëtarsia e gjërë mund të shfrytëzoj katalogun e bibliotekës dhe tërë opusin librar të titujve dhe ekzemplarëve në raftet e këtij institucioni.

Drejtori i Bibliotekës ka potencuar faktin se fondi librar i kësaj biblioteke është mjaft i kënaqshëm, me rreth 15 mijë tituj, të cilat huazohen nga anëtarsisa e këtij institucioni.

Studentët e bibliotekës mund të shfrytëzojnë ato 231 miliopnë libra përmes faqes së bibliotekës, dhe të gjithë anëtarët e regjistruar që posedojnë kartelën mund ta realizojnë atë mundësi”, tha drejtori Azizi, duke konstatuar faktin e ditur tashmë botërisht se kjo bibliotekë ka një staf tejet profesional.

Përveç projekteve të realizuara gjatë viteve të fundit, drejtori i bibliotekës ka sqaruar se kushtet ideale që ofron ky institucion imponon domosdoshmnërinë e avancimeve të vazhdueshme, për të qenë në hap me zhvillimet bibliotekare në botë.

Në këtë kotekst, drejtori Azizi ka zbuluar edhe një msheftësi në vazhdën e surprizave të vazhdueshme, se gjatë vitit të ardhshëm pritet që biblioteka të inventarizohet me kushtet adekuate sipas specifikacioneve që parashihen me standarde bashëkohore, përfshirë raftet e reja dhe adekuate për libra, sikurse edhe pjesa e akomodimit për studentë e lexues tjerë, të cilët shfrytëzojnë hapësirat e këtij institucioni./gjilani.com/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme