Botohet libri “Teori dhe kritikë modern II”

10 Mars, 2023 - 1:23 pm

Këto ditë Shtëpia Botuese Kosova PEN Center, e botoi librin me titullin “Teori dhe kritikë moderne II”, i cili është përzgjedhur dhe përgatitur nga Demë Topalli, ndërsa është mbështetur financiarisht nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Libri “Teori dhe kritikë moderne II” është vazhdim i pjesës së parë të librit po me këtë titull, botuar në vitin 2021. Edhe në këtë vëllim është bërë një përzgjedhje e teksteve të botuara më parë në revistën letrare “Jeta e re”.

Siç thuhet në parathënien e librit, shumica e teksteve nga fusha e kritikës, eseistikës, teorisë, si dhe e antropologjisë kulturore, të përfshira në këtë libër, janë të autorëve tashmë klasikë në fushat përkatëse, si Erich Auerbach, Hans Robert Jaus, Zhak Derrida, Algirdas  Greimas, Jonathan Culler, George Steiner, Harold Bloom, Gerard  Genette, Brian Boyd, Roman Jacobson, Aleida Assmann, Jan Assmann etj.

Shkrimet e botuara në librin “Teori dhe kritikë moderne II” janë përkthyer nga Ilir Breca, Arta Hallaçi, Qerim Ondozi, Sazan Kryeziu, Sulejman Dërmaku, Alfred Beka, Meliza Krasniqi, Azem Qazimi dhe Gëzim Aliu. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme