Çfarë duhet të dini për jetën studentore në Gjermani

18 Tetor, 2019 - 11:00 am

Gazeta “TheLocal.de” ka përgaditur një artikull për jetën studentore në Gjermani, duke pasqyruar të gjitha gjëat që duhet të dinë ata që dëshirojnë studime në këtë vend.

Një student gjerman i universitetit përcakton fjalët dhe frazat kryesore që ju duhet të dini në klasë – dhe në kohën tuaj të lirë.

Frekuentim i detyrueshëm

Në fillim të semestrit, gjëja e parë që ju pyesni profesorin është nëse lënda ka pjesëmarrje të detyrueshme.

Nëse nuk ka pjesëmarrje të kërkuar, studentët me shumë gjasë nuk do të shfaqen në klasë, por prapë mund të përfundojnë punën e tyre të kursit përmes sllajdeve të ngarkuar të kursit të ngarkuar në serverin e universitetit.

Shumë studentë e duan pirjen, veçanërisht birrën. Është popullore sepse është e dobishme, e lirë dhe vjen në dhjetëra lloje.

Megjithëse thënia gjermane “Kein Bier vor Vier” (Pa birrë para katër) rekomandon të mos pini atë në fillim të ditës, është bërë shumë e zakonshme në mesin e të rinjve të takohen pas klasës për të shijuar një birrë dhe të shoqërohen.

Kafene

“Mensa” në një kampus universitar shërben ushqim dhe pije cilësore për një çmim të ulët. Studentët dhe punonjësit madje marrin zbritje shtesë. Ju mund të zgjidhni nga një larmi ushqimesh të ngrohta, të ftohta, vegane, vegjetariane, pa gluten – dhe lista vazhdon – ushqime për çdo vakt të ditës.

Transporti publik

Transporti publik është arsyeja numër një për të ardhur vonë në klasë – ose për të mos mbërritur fare. Sidomos në kohën e dimrit duhet të largoheni më herët në mënyrë që të keni një tampon kohor në rast të vonesës.

Youtube

Youtube është bërë gjithnjë e më popullore në mesin e studentëve sepse ofron video mësimore për çdo temë të imagjinueshme.

Youtube gjithashtu ofron video për jetën hack, të cilat japin këshilla se si të dekoroni dhomën tuaj, si të bëni siç duhet një sanduiç ose si të hidhni një festë të shkëlqyeshme për Halloween. Këto video janë shumë të njohura sepse sjellin ide të reja për studentët.

Po ashtu, të qenit miqësor me mjedisin  ka fituar një rëndësi të madhe për studentët. Për shembull, blerja e produkteve bio, shmangia e plastikës dhe përdorimi i kontejnerëve të ripërdorshëm në vend të kriklla për pije në mënyrë që të veprojnë miqësore me mjedisin. /albinfo.ch /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme