Çmitizim romanesk i narrativave heroike

17 Nëntor, 2020 - 6:24 pm

Del nga shtypi romani më i ri i autorit Ardian Haxhaj, “Mirë se vini zoti ambasador”, i cili prek në thelb realitetin kosovar të pasluftës.

Shkrimtari Ardian Haxhaj tashmë është konsoliduar si një lëvrues i mirë i romanit, me pesë romanet e tij të shkruara në periudha të ndryshme. Megjithatë ai nuk ndalet, vazhdon të shkruajë pandërprerë dhe sapo ka dalë nga shtypi romani i tij i gjashtë. “Mirë se vini zoti ambasador” titullohet romani më i ri i romancierit Ardian Haxhaj, i porsabotuar nga Shtëpia Botuese “Jakup Ceraja” në Prishtinë. Ky roman është paksa më ndryshe ndaj atyre pararëndës të autorit, pasi që ka një qasje sarkastike që ta ngrin buzëqeshjen me ironinë e zezë, ashtu siç shfaqen sarkastike fatet e shumë e shumë personazheve që veprojnë nëpër situata tragjikomike.

Romani më i ri i Haxhajt, me 350 faqe, është një tragjikomedi e shoqërisë sonë e ndërthurur mjeshtërisht përmes personazheve e situatave që paraqiten e ndërlidhen aq natyrshëm, është një çmitizim brilant romanesk i narrativave heroike. Të rralla janë veprat letrare, në të cilat ngërthehet kompleksiteti i tërë një shoqërie sa në romanin “Mirë se vini zoti ambasador”.

Romani “Mirë se vini zoti ambasador” prek në thelb realitetin kosovar të pasluftës, duke shfaqur reminishenca edhe të së kaluares jo shumë të largët.

Sikurse me romanet pararëndëse, me të cilat autori Haxhaj ka fituar edhe çmime, edhe me romanin e radhës, “Mirë se vini zoti ambasador”, ai e dëshmon dhuntinë dhe përkushtimin par excellence për krijimin e romanit, prandaj me të drejtë mund të themi se Ardian Haxhaj është një prej romancierëve më të mirë të letërsisë së sotme.

Romanin “Mirë se vini zoti ambasador” tashmë mund ta gjeni te libraria Dukagjini dhe libraria Artini./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme