Dalin emrat e pretendentëve për çmimet e Akademisë së Shkencave në Shqipëri

Janar 13, 2018 - 10:22 am

Juria e çmimeve shkencore kombëtare që akordohen nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë, e mbledhur me 11 janar, pasi u njoh me dosjet e aplikuesve në konkursin e çmimeve shkencore kombëtare për vitin 2017, ka përzgjedhur emrat e pjesëmarrësve në konkursin për çmimet shkencore kombëtare të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.

Për vitin 2017 pretendentët janë:

PËR ÇMIMIN “EQREM ÇABEJ”

Kujtim Kapllani, Rami Memushaj, Androkli Kostallari – Vepra, vëll. I-V, 2383 faqe (2016, 2017)
Kolec Topalli, Fjalor etimologjik i gjuhës shqipe, 1984 faqe ( 2017).
Enver Bytyçi, Sistemet dhe institucionet e krahasuara të qeverisjes 578 faqe (2017).
Astrit Bishqemi, Bibliografi e kritikës letrare për fëmijë, 728 faqe (2017)

PËR ÇMIMIN “PETRIT RADOVICKA”

Nazim Gruda & Andrea Shundi, Hortikultura: vështrim enciklopedik, 2017, 846 fq

PËR ÇMIMIN E KËRKUESIT TË RI MË TË SUKSESSHËM

Alban Tartari, Marrëdhëniet me publikun, 2017, 368 fq.
Laura Smaqi, Kaleidoskop (Studime letrare), 2017, 255 fq.
Behar Haziri, Kultura politike e Kosovës, 2017, 280 fq.
Elvin Gjevori, Kin state non-interventionism: Albania and regional stability in the Ëestern Balkans, 2017, artikull online.
Danja Hobdari, Regjimi juridik i pronës dhe trashëgimisë në Shqipëri, 2017,312 fq.
A.A. Novik, Ju. V. Bucatskaja, D. E. Ermolin, A. S. Dugushin, M. S. Morozov (grup autorësh), Ekspedita në lumin Azov – Gjuha dhe kultura e shqiptarëve të Ukrainës, vëll. I, II , 2016, 1600 fq.
Saimir S. Shatku, Trajtimi i kontratës sportive në kuadër të lëvizjes së lirë në të drejtën europiane, 2017, 163 fq.
Ermir Kadija, Parandalimi, kontrolli dhe trajtimi i infeksioneve bakteriale, 2017, 61 fq.
Xhaklina Cani, Karakterizimi eksperimental i naftave bruto të Shqipërisë dhe simulimi kompjuterik, 2017, 274 fq.

Juria përbëhet nga: Kryetar Akademiku Muzafer Korkuti dhe anëtarët Akademik i Asociuar Gjovalin Shkurtaj, Akademik Edi Pinguli, Akademike e Asociuar Aurela Anastasi, Akademik Floran Vila, Akademik Dhimitër Haxhimihali, Geron Kamberi, Ermal Elezi, Prof. Dr. Adrian Civici, Prof. Dr. Andrea Maliqari, Sokol Gjoka, Prof. Enver Hysa dhe Andi Rrëmbeci

Për çmimin e karrierës akademike ajo do të shprehet me vendim tjetër. / KultPlus.com

Të ngjajshme