Dekanja e Fakultetit të Filologjisë ndan mirënjohje për profesorin Aleksandër Novik

23 Gusht, 2018 - 2:41 pm

Këto ditë po mbahet edicioni i 37-të i Seminari i 37-të për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare në Universitetin e Prishtinës, shkruan KultPlus.

Dekanja e Fakultetit të Filologjisë, Lindita Rugova sot ka ndarë mirënjohje për profesorin Aleksandër Novik, si shenjë mirënjohje për promovimin e kulturës shqiptare në botë dhe kontributin e dhënë për shqiptarët e Ukrainës. Ajo theksoi se vitin e kaluar në sallën ku po mbahet Seminari i 37-të për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare, është bërë promovimi i dy vëllimeve voluminozë të veprës për Gjuhën dhe Kulturën e shqiptarëve të Ukrainës, dy kopje të së cilit i janë dhuruar Fakultetit të Filologjisë.

“Unë e mbaj mend pjesëmarrjen e Novikut dhe bashkëpunëtorëve të tij që nga viti 2005 dhe jo vetëm që vjen por edhe sjellë studentë të interesuar për shqipen, është Konsullë Nderi i shqiptarëve në Rusi, kam pasur nderin të marr pjesë në një konferencë të organizuar nga Noviku dhe kolegët e tij në Shën Petersburg në vitin 2011 dhe vetëm atëherë e kam kuptuar që vijnë në Kosovë dhe Shqipëri bëjnë për shqipen në Shën Petersburg, Fakulteti i Filologjik për ta falënderuar për gjithë këtë kontribut të jashtëzakonshëm, sot kemi vendosur t’ia ndajmë një mirënjohje të veçantë për punën që kanë bërë për shqiptarët e Ukrainës dhe për promovimin e kulturës shqiptare në botë”, tha në fjalën e saj dekanja Lindia Rugova./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme