“Detyra më e nevojshme e civilizimit është t’i mësojë njerëzit si të mendojnë”

5 Nëntor, 2019 - 12:00 pm

Nga: Thomas A. Edison

“Detyra më e nevojshme e civilizimit është t’i mësoj njerëzit si të mendojnë. Ky duhet të jetë qëllimi primar i shkollave tona publike. Mendja  e një fëmije është natyralisht aktive, ajo zhvillohet përmes ushtrimeve. Jepini fëmijëve ushtrime të mjaftueshme, për trupin dhe mëndjen.

Problemi me mënyrën tonë të edukimit është që ai nuk i jep mendjes elasticitet. Ai e flak në myshqe trurin tonë. Ai insiston që fëmija duhet të pranojë. Nuk e inkurajon mendimin origjinal ose arsyen, dhe më shumë krijon stres mbi kujtes se sa në vrojtim”. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme