‘Diç më thanë, mbrëmja dhe mali’

14 Mars, 2021 - 10:49 pm

Jorge Luis Borges

Përktheu Edon Qesari

1.

Diç më thanë

mbrëmja dhe mali.

Por e kam humbur.

2.

Nata e pacak

tash s’është gjë tjetër

veç një amësim.

3.

Është apo s’është

ëndrra që harrova

para agimit?

4.

Të pazë telat.

Muzika e dinte

atë që ndiej.

5.

Sot s’po qesh

bajamishtja në kopsht.

Është kujtimi yt.

6.

Nëpër terr

libra, vula, çelësa

ndjekin fatin tim.

7.

Prej asaj dite

s’i kam prekur gurët

mbi fushë të shahut.

8.

Mbi shkretëtirë

po ndodh agu mëngjesit.

Dikush e di.

9.

Shpata bjerraditëse

ëndërron betejat e saj.

Tjetër është ëndrra ime.

10.

Njeriu ka vdekur.

Mjekra nuk di gjë.

Rriten thonjtë.

11.

Kjo është dora

që herë-herë prekte

flokët e tu./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme