Dita Botërore e Librit shënohet në Prishtinë me promovim librash dhe diskutim rreth letërsisë

19 Prill, 2021 - 10:51 am

Me shënimin e Ditës Botërore të Librit, Qendra Multimedia organizon promovimin e dy librave si: “Me ekzistu është vetë kuptimi” nga Sibel Halimi dhe “Mjegulla” nga Dhurata Hoti, të cilat janë botuar vitin e kaluar, shkruan KultPlus.

Ndërsa, pas promovimit të librave të pranishmit do të kenë mundësi të diskutojnë rreth prozës, poezisë dhe letërsisë në përgjithësi dhe mënyrën se si pandemia COVID-19 ka ndikuar në letërsinë në rajon dhe punën e grave krijuese të kësaj fushe.

Po ashtu, në këtë ngjarje do të promovohet edhe puna e rezidentes Katarina Saric, e cila është pjesë e programit të shkrimtarëve në rezidencë “Prishtina nuk ka lumë”.

Ngjarja do të përmbyllet me leximin e fragmenteve nga puna e këtyre shkrimtareve: Sibel Halimi, Katarina Saric dhe Dhurata Hoti, nën moderimin e Aurela Kadriut nga Qendra Multimedia.

Kjo ngjarje e cila mbështetet nga traduki, do të mbahet më 23 prill në orën 18:00 në Teatrin Oda, kurse pjesëmarrja fizikë në këtë ngjarje është e lejuar por gjithmonë duke respektuar masat mbrojtëse. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme