Ditëlindje të lumtur

26 Maj, 2022 - 2:54 pm

Kaloi një tjetër vit. Aq shpejt ka shkuar, saqë nuk je në gjendje ta kujtosh dot, nëse kanë ndodhur më tepër gjëra të mira se të këqijat syresh.

Epo mirë, ndoshta dikush mund të jetë larguar, teksa tjetërkush është shfaqur në jetën tënde pikërisht për të t’i lehtësuar gjërat vetvetiu.

Fatkeqësisht sakaq, ndokush nuk pati zgjedhur dot me vullnet të lirë, nëse duhej të ishte i pranishëm.

Është një vit pjekurie të mëtejshme, ndër mbresat e gjërave që dikur nuk patën vajtur edhe aq mirë, dhe të tjerave që premtojnë një të ardhme më të mbrothët.

Ke për të blerë një tortë, me plot qirinj përsipër. Do t’u frysh atyre fort, me sytë e mbyllur, duke shprehur një dëshirë, të cilën askujt nuk ke për t’ia treguar, ngaqë dihet qartësisht se përndryshe nuk mund të plotësohet dot.

Gjithsesi, ke për të dyshuar se gjithkush do të jetë i vetëdijshëm për dëshirën tënde.

Ke për të pohuar se në këtë ditëlindje nuk dëshiron dhurata, të cilat do të shfaqen sidoqoftë përpara teje të mbështjella me letrën që sa hap e mbyll sytë ke për ta grisur nxitimthi.

Do të kridhesh në shtrat duke kundruar kulmin mendueshëm:…

“Këtë vit do të ngadhënjej ndaj gjithë botës”

Nga:

José Ángel Gómez Iglesias. Shkrimtar i suksesshëm spanjoll.

Përktheu nga spanjishtja:

ELVI SIDHERI/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme