Dorëshkrimet e Naum Priftit do t’i dhurohen Arkivit Qendror

26 Shkurt, 2024 - 5:13 pm

Pas vizitës së motit 1965 në cilësinë e gazetarit, Naum Prifti “rikthehet” në Arkiv nëpërmjet veprës së tij, për t’u radhitur denjësisht krah personaliteteve më të spikatura të kulturës shqiptare.

Me mijëra dorëshkrime të gazetarit, shkrimtarit, dramaturgut dhe përkthyesit Naum Prifti, do t’i shtohen pasurisë dokumentare të Arkivit Qendror Shtetëror (AQSH). Në harkun kohor të këtij muaji, kjo tërësi dokumentesh do të kalojë nën zotërimin e AQSH-së, si rezultat i aktit të dhurimit të kryer prej të bijës së shkrimtarit, Julika Prifti.

“Arkivat janë bazat e një shoqërie të shëndoshë. Në sajë të digjitalizimit, të kushteve optimale të ruajtjes dhe të shërbimit, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (DPA) është e vetmja strehë e sigurt për përjetësimin e të shkuarës historike. Besojuani të kaluarën këtij tempulli kujtese, në emër të gjeneratave që do të vijnë”, fton AQSH.

Naum Prifti u nda nga jeta në vitin 2023, në moshën 91-vjeçare, në SHBA./KultPlus.com

Të ngjajshme