“Duhet të ekzistojë një vend për njerëzit pa ambicie…”

23 Janar, 2019 - 6:30 pm

Henry Charles Bukowski ishte një shkrimtar dhe poet amerikan i lindur në Gjermani.

Bukovski publikoi historinë e tij të parë kur ishte 24 vjeç dhe filloi të shkruante poezi në moshën 35-vjeçare. Shkrimet e tij u ndikuan shumë nga vendi i lindjes Los Anxhelos, shpesh duke shfaqur imazhe seksuale e dhunë në shumë nga veprat e tij.

Në qoftë se në Europë romanet i sollën famën, në Amerikë librat e tij me tregime dhe poezi i dhuruan suksesin, si dhe famën e “shkrimtarit të mallkuar”.

“Është e vërtetë që unë nuk kam shumë ambicie, por duhet të ekzistojë një vend për njerëzit pa ambicie… 
Si dreqin mundet dikush të pëlqejë zgjimin në 6.30 të mëngjesit nga alarmi i orës, të hidhet jashtë shtratit, të ushqehet shpejt, t’i lajë flokët dhe dhëmbët, të luftojë me trafikun për të shkuar në një vend pune ku në thelb bën shumë para për dikë tjetër dhe të kërkohet të jesh edhe mirënjohës për këtë mundësi?”./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme