займ на карту онлайн потребительский кредит

“Duke e besuar veten të sëmurë, sëmuresh”

17 Mars, 2020 - 3:00 pmThënie të njohura nga shkrimtari francez Marcel Proust.

Disa kujtime janë si miqtë e vjetër: dinë të bëjnë paqe.

Jemi të detyruar të kryejmë ndonjë marrëzi, në mënyrë që ta bëjmë realitetin të durueshëm.

Në dashuri, është më lehtë të heqësh dorë nga një ndjenjë se të braktisësh një zakon.

Të gjitha vendimet përfundimtare merren në një gjendje shpirtërore që s’është e shkruar të zgjasë.

Zakonisht urrejmë ata që na ngjajnë, dhe cenet tona të para nga jashtë na indinjojnë.

Rrugëtimi I vërtetë I zbulimit nuk ka të bëjë me kërkimin e vendeve të reja, por me zotërimin e syve të rinj, të shikuarit e universit përmes syve të një tjetri, të shumë të tjerëve.

Pas njëfarë moshe, për sedër apo për finokëri, gjerat q më së shumti dëshirojmë, janë ato që shtiremi sikur s’na interesojnë.

Realiteti është më i afti armik. Ai hidhet në sulm pikërisht kundër asaj pike në zemrën tonë që s’e prisnim dhe që s’kishim vënë mburojë.

Nuk mun të ketë pushim në dashuri, pasi ajo që arrihet është një pikënisje e re për të dëshiruar më tepër.

Bëhemi persona moral, sapo jemi të palumtur.

Mendimet tona jo përherë janë dakord me fjalët tona.

Tre të katërtat e sëmundjeve të personave inteligjentë e kanë prejardhjen nga inteligjenca e tyre.

T’ua lëmë femrat e bukura njerëzve pa imagjinatë. / KultPlus.com

Të ngjajshme