E mira, e keqja dhe kompromisi – Ayn Rand

2 Shkurt, 2023 - 6:00 pm

“Ekzistojnë dy anë të secilës çështje: njëra anë është e mira, tjetra është e keqja, por ajo që qëndron në mes është gjithmonë më djallëzorja.

Njeriu që është gabim prap ruan pak respekt për të vërtetën, vetëm nga pranimi i përgjegjësisë së zgjedhjes. Por ai që rri në mes është horri që e lë të zbrazët të vërtetën në mënyrë që pastaj të pretendoj se nuk ekziston asnjë vlerë ose zgjedhje.

Ai është në gjendje të mos marrë pjesë në asnjë betejë, i gatshëm të përfitojë mbi gjakun e të pafajshmëve ose të zvarritet me gjunjë deri tek fajtori, është ai që e shpërndan drejtësinë duke i dënuar me burg që të dy, mashtruesin dhe të mashtruarin, është ai që i zgjidh konfliktet duke e urdhëruar budallain dhe të mençurinë të takohen të gjysmë të rrugës.

Në secilin kompromis mes ushqimit dhe helmit, është vetëm vdekja ajo që mund të fitojë. Në secilin kompromis mes së keqes dhe së mirës, është vetëm e keqja ajo që mund të përfitojë…”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme