‘Edhe netët më të errëta do të përfundojnë dhe dielli do të rilindë’

26 Nëntor, 2018 - 11:00 pm

Më poshtë do të mund të lexoni disa nga thëniet më të bukura nga librat më të bukur:

“Edhe netët më të errëta do të përfundojnë dhe dielli do të rilindë”. – “Të mjerët”, Viktor Hygo

“Njëzet vjet më vonë nga tani ti do të zhgënjehesh më tepër nga gjërat që nuk ke bërë, se sa nga gjërat që ke bërë”. – “P.S. Të dua!”, H. Jackson Brown Jr.

“Çdo jetë njeriu ka të njëjtën vlerë dhe vlen po njësoj të shpëtohet”. – “Harry Potter dhe dhuratat e vdekjes”, J. K. Rowling

“Respekti është krijuar për të mbushur hapësirën boshe ku duhet të ishte dashuria”. – “Ana Karenina”, Leo Tolstoy

“Qëllimi nuk është të jetosh përgjithmonë. Qëllimi është të krijosh diçka që do të jetojë përgjithmonë”. – “Ditari”, Chuck Palahniuk

“Shumë njerëz janë të sjellshëm vetëm kur i sheh”. – “Të vrasësh zogun përqeshës”, Harper Lee

“Kur dikush largohet, kjo do të thotë se dikush tjetër është duke ardhur”. – “Zahiri”, Paulo Coelho

“Janë zgjedhjet tona ato që tregojnë se kush jemi në të vërtetë, më tepër se sa aftësitë tona”. – “Harry Potter dhe dhoma e të fshehtave”, J. K. Rowling

“Kur ti dëshiron diçka, gjithë universi punon duke të ndihmuar që ta arrish atë gjë”. – “Alkimisti”, Paulo Coelho

“Të gjitha familjet e lumtura ngjajnë me njëra-tjetrën; çdo familje fatkeqe është fatkeqe në mënyrën e vet”. – “Ana Karenina”, Leo Tolstoy

“Jam shumë e frikësuar, sepse jam pafundësisht e lumtur dhe një lumturi e tillë është e frikshme. Mund të jesh kaq e lumtur, vetëm kur jeta do të përgatisë për të marrë diçka prej teje”. – “Gjuetari i balonave”, Khaled Hosseini / Një Mendje e Bukur./bota.al/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme