Emri i kryeministrit Haradinaj shkruhet serbisht – zyra e kryeministrit e cilëson “lëshim teknik”

26 Shtator, 2017 - 8:37 pm

Emri i Ramush Haradinajt ishte shkruar sipas alfabetit latin në gjuhën serbe sot në faqen zyrtare të Zyrës së Kryeministrit. Në vend se emri i kryeministrit të ishte i shkruar sipas alfabetit të gjuhës shqipe: “Ramush Haradinaj”, emri i kryeministrit ishte i shkruar sipas alfabetit latin serb: “Ramuš Haradinaj”.

Pas këtij gabimi ka reaguar Zyra e Kryeministrit të Kosovës, e cila ka thënë se gabimi erdhi si pasojë e një “lëshimi teknik” nga kompania e cila mirëmban faqen e Kryeministrit.

“Për shkak të një lëshimi teknik të kompanisë që e mirëmban uebfaqen zyrtare të Zyrës së Kryeministrit, e cila kompani, është zgjedhur nga qeveritë paraprake dhe Divizionit të Përkthimeve në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, emri i kryeministrit ka dalë sipas alfabetit latin të gjuhës serbe”, thuhet në njoftimin sqarues të Zyrës së Kryeministrit, raporton Insajderi.

Në njoftim thuhet se zyrtarët e kabinetit të kryeministrit Haradinaj e kanë përmirësuar shpejtë gabimin, sapo që e kanë parë atë.

“Kërkojmë ndjesë nga publiku. Gabimi është përmirësuar sapo është vërejt nga zyrtarët e Zyrës për Komunikim me Publikun, në kuadër të Zyrës së Kryeministrit”, ka thënë Zyra e Kryeministrit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme