займ на карту онлайн потребительский кредит

Ernest Hemingway: Lumturia te njerëzit inteligjentë është gjëja më e rrallë që e njoh

4 Nëntor, 2019 - 11:00 pm

“Nëse dy njerëz dashurohen, s’mund të ketë për ta një fund të lumtur!”

“Ti nuk mund të shpëtosh nga vetvetja duke ikur nga një vend në një tjetër.”

“Mënyra më e mirë për ta zbuluar nëse mund t’i besoni dikujt është duke i besuar atij personi”

“Kur njerëzit flasin, dëgjoni krejt çfarë po thonë. Shumica e njerëzve asnjëherë nuk dëgjojnë”

“Asnjëherë mos shkoni në udhëtime me dikë që nuk e dashuroni”

“Lumturia te njerëzit inteligjentë është gjëja më e rrallë që e njoh”

“Brengosuni çdo ditë nga pak dhe do t’i humbni disa vite jetë. Nëse diçka është e gabuar, rregullojeni nëse është e mundur. Por ushtrojeni veten të mos brengoseni: brengat asnjëherë nuk rregullojnë ndonjë gjë”

“Tani nuk është koha të mendoni se çfarë nuk keni. Mendoni se çfarë mund të bëni me atë çfarë keni”

“Nuk ka mik më besnik sesa libri”

“E moralshme është ajo çfarë ju bën të ndiheni mirë pasi ta keni bërë, e pamoralshme është ajo çfarë ju bën të ndiheni keq pasi ta keni bërë”.

“Cilat gjëra e dëmtojnë një shkrimtar? Politika, gratë, pijet, paratë, ambicia. Por një shkrimtar e dëmtojnë edhe mungesa e politikës, grave, pijeve, parave dhe ambicies.”

“Shkruani kur jeni të dehur, modifikojeni kur jeni esëll.”

“Lumturia nuk është asgjë tjetër përveç se shëndeti i mirë dhe memoria e keqe.”

“Ka gjëra më të këqija se lufta: tradhtia, egoizmi dhe frika.”

“Nuk është vështirë ta menaxhoni jetën kur nuk keni asgjë për të humbur.”

“Qenia njerëzore është e vetmja kafshë e cila mund të qesh, edhe pse ka numrin më të vogël të arsyeve se përse duhet të qesh.”

“Gjëja më e dhimbshme është të humbasësh veten duke e dashur shumë dikë tjetër dhe të harrosh se edhe ti vetë je e veçantë”. /KultPlus.com

Të ngjajshme