Ezra Pound: E vetmja gjë autentike – vuajtja

8 Dhjetor, 2023 - 2:34 pm

Ezra Pound

Për të kuptuar diçka thellë, ti nuk i hap por i mbyll sytë. Aty zemra plotëson mendjen e ti vetveten. E nuk e bën veç për të shijuar puthjen e dashurinë, por reflektuar mbi shifra, realitetin dhe llogarinë.

Tani hap sytë e mos vështro, por shiko e kupto. Përreth teje kanë ndërtuar një botë false. Gjithçka është e sajuar, madje dhe mendimet e tua mbi këto gjëra. Ti kujton se ke kuptuar por je gabim.

E vetmja gjë autentike është vuajtja jote. Ki respekt për atë dhe të përvuajturit e tjerë. E përbashkët nuk është vetëm zgjedha por dhe zgjidhja. Bashkohu me ata e mos i shih si rivalë se vetëm kështu krijoni valë, për të përmbysur ata që po ju mbysin. Ndërsa i vetëm, çdo mendim që shpreh, çdo llaf që leh, të kthehet pas e të pret si teh. /Hejza/ KultPlus.com

Të ngjajshme