Faik Konica më 1913: Prioriteti i Shqipërisë së re do të jetë edukimi i grave

12 Nëntor, 2019 - 10:00 am

Nga Aurenc Bebja

“Le Journal” ka botuar, të premten e 4 prillit 1913, një shkrim në lidhje me intervistën e Faik Konicës për “Neue Freie Presse”, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Shqiptarët nuk duan për udhëheqës Dukën e Montpensier-it

Vjenë, 3 Prill. (Nëpërmjet një shkrese të korrespondentit tonë të veçantë.)

Faik Bej Konica, president i kongresit shqiptar në Trieste, ekspozon në një intervistë të botuar nga “Neue Freie Presse”, planet për organizimin e brendshëm të Shqipërisë së re, dhe thotë se një punë shumë e rëndësishme do të jetë edukimi i grave shqiptare.

 Ne nuk do ta marrim Dukën e Montpensier-it si princ, tha Faik Bej Konica. Ne nuk kemi nevojë për një njeri mondan. Ne kemi nevojë për një njeri të hekurt, dhe do të dimë se ku ta gjejmë.

https://www.darsiani.com/la-gazette/faik-konica-per-neue-freie-presse-1913-prioriteti-i-shqiperise-se-re-do-te-jete-edukimi-i-grave-shqiptare-duken-e-montpensier-it-nuk-do-ta-marrim-si-princ/

Të fundit

Të ngjajshme