‘Feminizmi’ është fjala e vitit në fjalorin Merriam-Webster

13 Dhjetor, 2017 - 2:51 pm

Fjalori Merriam-Webster ka shpallur fjalën “feminizmin” si fjalën e tij të vitit. Në vitin 2017, kërkimet për feminizmin në fjalorin online Merriam-Webster.com janë rritur për 70 për qind që nga viti 2016, përcjellë KultPlus.

Duke qenë se në rreth një viti është mbajtur edhe fushata presidenciale e demokratëve të Hillary Clinton që lidhet edhe me mbrojtjen e vazhdueshëm te të drejtave të grave. Po ashtu pasi që po këtë vit, Clinton u përball dhe humbjen e kundër presidentit Donald Trump, i cili dikur mburrej për grabitje të grave.

Ngjarje të tjera që tërhoqën interesin për feminizmin si fjalw ishin seritë e njohura televizive si “The Handmaid’s Tale” dhe filmi “Wonder Woman”, i drejtuar nga një grua Patty Jenkins”, ka thënë leksikografi Peter Sokolowski.

Po ashtu edhe fushata #MeToo bëri një jehonë pas akuzave për manjatin e filmit, Harvey Weinstein, dhe vendosja e një grupi të grave “The silence breakers” në ballinën e revistës Time si personat e vitit 2017. Ishte pikërisht kjo fushatë që largoi nga postet e tyre shumë personalitet të famshme të mediave, politikës dhe botës se artit.

Feminizmi ka qenë në top 10-en e fjalëve më të kërkuara në fjalor gjatë viteve të fundit ndërsa fjala “Surreal” ishte fjala e vitit të kaluar./ KultPlus.com

Të ngjajshme