‘Femrat problematike, të lirshme, jo fort të moralshme janë interesante’

5 Shkurt, 2021 - 10:52 pm

Ismail Kadare: Kohë për rrëfim-dialog me Alda Bardhylin

Në letërsi femrat i kam trajtuar zakonisht si femra problematike, me një moral jo të përsosur. Femra të tilla më dukeshin interesante. Dhe është e vërtetë kjo, që këto lloje femrash të lirshme, jo fort të moralshme janë interesante.

Të tjerat nuk më kanë interesuar. Më duket se të gjithëve nuk ju interesojnë të tjerat. Femrat me një tis “negativ” janë interesante. Sepse ato krijojnë edhe problemet, edhe pakënaqësitë, edhe dramat. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme