‘Folja dua nuk e duron mënyrën urdhërore’

5 Qershor, 2021 - 7:19 pm

Jorge Luis Borges, ka qenë një shkrimtar tregimesh të shkurtra, eseist, poet, përkthyes dhe figurë kyçe e letërsisë së gjuhës spanjolle, shkruan KultPlus.

Librat e tij më të njohur me tregime, Ficciones dhe El Aleph, të botuara në vitet 1940, janë përmbledhje me tregime të shkurtra të ndërlidhura nga temat e përbashkëta, duke përfshirë ëndrrat, labirintet, bibliotekat, pasqyrat, shkrimtarët e sajuar, filozofitë dhe fetë.

KultPlus sot ju sjellë një nga thëniet e famshme të shkrimtarit.

“Folja  ‘lexoj’, ashtu si folja ‘dua’ apo folja ‘ëndërroj’, nuk e duron dot mënyrën urdhërore”./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme