Fragmente nga Mahatma Gandhi!

11 Qershor, 2020 - 5:57 pm

“Nuk është se unë nuk bëhem nervoz. Unë vetëm nuk i lë shteg zemërimit tim. Unë e kultivoj cilësinë e durimit dhe nëse flasim në përgjithësi, i’a dal me sukses. Por unë e kontrolloj zemërimin tim vetëm atëherë kur ai vjen. Se si i’a dal ta bëjë këtë do të ishte një pyetje e padobishme, sepse kjo është një shprehi që gjithsecili do të duhej ta kultivonte dhe duhet të ketë sukses në formimin e saj përmes praktikimit të vazhdueshëm.”

“Kampionët janë bërë nga diçka që e kanë thellë brenda vetes – një dëshirë, një ëndërr, një vision.”

“Shumë njerëz, në veçanti njerëzit injorant, duan të ju ndëshkojnë që e flisni të vërtetën, që jeni korrekt, që jeni vetvetja. Kurrë mos kërko falje që ke qenë vetvetja, që kë qenë shumë më i pjekur se sa që e ke moshën. Fliteni atë që e mendoni. Madje edhe nëse jeni i ri, e vërteta prap është e vërtetë.”

– Mahatma Gandhi

Të ngjajshme