“Frika është fanatike, tirane, burracake, errësuese e shikimit, kurvë…”

9 Janar, 2018 - 5:04 pm

SALMAN RUSHDIE

Përktheu Ilir Baçi

Frika e ndryshon njeriun. Frika është burri që i largohet hijes së vet. Frika është gruaja që mban kufje në vesh në të cilat dëgjon vetëm tmerrin që e ka zënë. Frika është solipsiste, narciziste, e verbër ndaj gjithçkaje përveç vetvetes. Frika është më e fortë se etika, më e fortë se gjykimi, më e fortë se përgjegjësia, më e fortë se qytetërimi. Frika është kafsha e tërbuar që i merr përpara dhe i shkel me këmbë fëmijët tek largohet me vrap pa ditur se ku. Frika është fanatike, tirane, burracake, errësuese e shikimit, kurvë.

Të fundit

Të ngjajshme