Gjon Keka sjellë librin e ri për Gjergj Kastrioti-Skënderbeun

11 Prill, 2018 - 11:00 am

Jemi në vitin Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit dhe ky duhet të shihet para së gjithash si një vit i bekuar për kombin, sepse nderon figurën kryesore të tij, figurën që është renditur ndër personalitet mbikohore të Evropës dhe botës në përgjithësi që la gjurmë të pashlyera në historinë e përgjithshme të Evropës.

Libri i ri i Gjon Kekës “Patriotizmi i Gjergj Kastriotit- porositë dhe këshillat e tij”, vjen si rezultat i punës së vazhdueshme hulumtuese mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit.

“Dhe gjatë tërë punës sime shoh se kjo figurë në vetvete ka shumë për të thënë jo vetëm tani në këtë shekull, por i bindur se edhe në shekujt në vijim, ai do të mbetet figura më e trajtuar në historinë e njerëzimit”, thotë autori.

Ashtu si punën e librave tjerë të mëparshëm edhe punën e këtij libri Gjon Keka ia ofron vlerësimit dhe gjykimit të lexuesit dhe studiuesve të kësaj fushe.

“Sikur atëherë që ai i ishte frymëzim për birin e tij, bashkëkohësit, shokët, fisnorët dhe të tjerët nga misionet diplomatike evropiane, edhe sot ai duhet të jetë për pasardhësit e tij për rëndësinë e kuptimin që ka liria,atdheu mospërkulja ndaj askujt dhe ndaj asnjë rryme ideologjike-fetare dhe për vlerën që ka një mbretëri e suksesshme sikur që ishte mbretëria e Arbërisë nën udhëheqjen e tij. Kështu fjalimet e Gjergj Kastriotit kanë një rëndësi dhe interes më të përgjithshëm ,sepse ato janë të lidhura ngushtë me njëra tjetrën dhe përbëjnë mesazhin historik dhe kërkojnë vëmendjen si në atë kohë edhe në kohën tonë për t’i transmetuar tek brezat, tek shoqëria, tek populli dhe tek kombi ynë në përgjithësi”./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme