Gruaja që nuk mund të gjejë kohë për veten e saj, kurrë nuk do të jetë me të vërtetë e lumtur…

23 Janar, 2021 - 3:28 pm

Gruaja që nuk mund të gjeje kohë për veten e saj, kurrë nuk do të jetë me të vërtetë e lumtur…

Ajo do t’i dojë fëmijët e saj…Ajo do t’ju dojë juve… Ajo do të buzëqeshë, do të jetë e këndshme dhe do të bëjë gjithçka me gjithe fuqinë e saj për ta bërë botën një vend më të mirë për të gjithë të tjerët, por ajo kurrë nuk do të jetë me të vërtetë e lumtur dhe kjo është për shkak se ajo nuk do të jetë e lumtur me veten.

Një pjesë të kohës ja rrëmbyen fëmijët ndërsa ju nuk menduat aspak për të ndersa ajo hante shpirtin e saj me dhëmbë teksa shkonte për të fjetur e rraskapitur. Nuk menduat për kohën që ajo humbi dhe pamundësinë për të shkuar p.sh në një klasë palestre për shkak të të gjithë të tjerëve dhe nuk bëhej fjalë thjesht për stërvitjen… bëhej fjalë për rimbushjen e energjive të saj për javën që kishte përpara…

Harruat kohën që ajo shpenzoi shpejt e shpejt në dyqane për të blere diçka, ndërsa ndoshta ajo do të kishte dashur të ndalonte dhe të bënte p.sh thonjtë; por nuk e bëri sepse nuk donte të të linte të merreshe me një fëmijë të sëmurë vetëm, kështu që ajo nxitoi dhe u kthye shumë më shpejt edhe pse nuk ishte e nevojshme sepse mund ta bëje edhe vetë…

Është e rëndësishme të mbani mend që t’i jepni kohë per veten asaj. Ajo jo gjithmonë do t’ia japë këtë vetvetes. Ajo nuk do ta pranojë gjithmonë se ka nevojë. Ajo nuk do të ketë gjithmonë një plan si ta shpenzojë kohën, por ajo do ta vlerësojë atë. Nuk do t’i duhet shumë dhe madje ajo as nuk do ta harxhojë atë… dhe me siguri do të kthehet duke u ndier një milion herë më mirë me veten e saj…
Kur ajo do të kthehet në ditën e kafesë me shoqet apo klasën e palestrës, thuaji të mos nxitojë dhe nuk ka nevojë të kthehet menjëherë. Kur je në shtëpi kujtoji asaj të niset me kohë në mënyrë që të mos nxitojë. Kur ajo thyen një thua ose ka nevojë të rregulloje flokët kujtojeni atë që të rezervojë terminin e ardhshëm..

Dhe në atë periudhe ndersa ajo është larguar për një kohë me siguri se e dini që ajo po mendon përsëri për familjen …prandaj dërgojini asaj një tekst duke i kujtuar të mos nxitojë dhe të marrë më shumë kohë per veten…

Bëjeni atë … nuk do të duhet të bëni me teper…

Por bëjeni atë dhe ajo jo vetëm që do t’ju dashurojë më shumë,por ajo do ta dojë veten më shumë. ..Dhe kjo është gjithçka që mund të dëshironit!

Mos lejoni që koha të “vjedh” dashurinë e saj per veten…. Sepse kur një grua ndalon; e gjithë bota ndalet!/italmed/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme