‘I kam mbajtur ligjeratat, ua kam qit rezultatet, ua kam skjaru krejt’…. perlat e Universitetit të Prishtinës

18 Janar, 2019 - 9:25 am

Sot edhe profesorët dhe ligjëruesit dhe asistentët e tyre nga Universiteti i Prishtinës mund të futen në grevë, por kjo nuk e largon faktin se ka prej tyre që në fakt janë perla.

PERLA TË UP-së, pikërisht kështu titullohet një prej faqeve të numrit të tretë të revistës ‘Tempulli i Dijes’ e cila trajton arsimin  në Kosovë, përparësit dhe ngecjet e tij.

E në këto perla, është tmerrësisht e mahnitshme se çfarë ka shkruar një Profesor asistent në UP.

E këto përshkrime as nuk kanë të ndalur, dhe asnjëra nuk bëhet më pak qesharake se tjetra.

Ndërsa, nga po e njëjta revistë po e nxjerrim edhe një CV që kjo revistë e ka identifikuar si CV e Ajvaz Berishës, në gjuhën angleze, ku dukshëm ka gabime esenciale dhe është përdorur Google Translate- përkthyesi fjalë-për-fjalë nga Google që shpesh nuk ia qëllon fare.

Redaktor i ‘Tempulli i Dijes’ është Rron Gjinovci i cili edhe e shkruan fjalën hyrëse të revistës, një projekt i financuar nga Ambasada Amerikane. / KultPlus.com

Të ngjajshme