‘Ia vlen të jetosh’, profesori i psikologjisë shpërndan librin falas

11 Shkurt, 2021 - 1:00 pm

Një profesor i psikologjisë në Universitetin e New Mexico është duke u përpjekur që të promovojë psikologjinë pozitive gjatë pandemisë duke shpërndarë kështu librin e tij online falas. Ai thotë që psikologjia pozitive është më e mirë sesa të keni një qëndrim pozitiv, është më shumë si të ndryshosh perspektiven nga të mbijetuarit në të lulëzuarit.

Profesori Bruce Smith ka pesëmbëdhjetë vjet që jep mësime për psikologjinë pozitive në UNM, ai është edhe themeluesi i Qendrës për Psikologji Pozitive në New Mexico, një komunitet dhe grup punëtoresh që promovojnë psikologjinë pozitive.

Libri “Move from Surviving to Thriving: A Positive Psychology Workbook for Challenging Times” është e kompletuar nga ajo çka ai ligjëron në lëndën e tij Psikologjia Pozitive, duke e ushtruar dhe praktikuar për të pasur një mendje sa më pozitive.

“Shkenca e psikologjisë pozitive ka filluar diku rreth njëzet vite më parë dhe është duke u definuar si shkenca e lumturisë dhe të qenurit mirë, por edhe si shkencë që bënë jetën të vlefshme për të jetuar”, ka thënë Smith, transmeton KultPlus.

Psikologjia pozitive fokusohet në anët pozitive të psikologjisë, në fillim është e kundërta e fokusimit në negativitete.

“E kam parë që ka pas ndikim te shumë studentë në UNM”, shpjegoi Smith.

Zona e fokusimit të Smithit është qëndrueshmëria. Ai shikon se çka i bënë njerëzit të mos kenë stres, gjë që është shumë e duhur, sidomos tani me situatën pandemike.

“Është një ide shumë e mirë në psikologji, quhet Rritja Post Traumatike e që është kontrast i Stresit Post Traumatik. Njerëzit më në fund kanë filluar të mendojnë se kur diçka e tillë të ndodhë kemi mundësinë që të mendojmë se çka duam të bëjmë me jetën tonë dhe të lëvizim përpara”, ka thënë Smith.

Smith ka ardhur në përfundim që shumë njerëz duan të mësojnë më shumë në kohëra të pasigurta dhe shpreson që shpërndarja e librit të forcojë më shumë këtë komunitet.

Libri për psikologjinë pozitive është falas dhe mund ta gjeni këtu. Libri është në gjuhen angleze dhe përmban 24 kapituj, të cilët janë fokusuar në shëndetin mendor dhe një video arsimore e bërë nga Smith. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme