Ilir Muharremi publikon libër për teatrin e kukullave

6 Dhjetor, 2023 - 11:37 am

Sot doli në dritë libri me ilustrime për teatrin e kukullave. Autor i këtij libri është Ilir Muharremi. Libri është ndarë në pesë kapituj duke përfshirë teatrin e kukullave, dramatizimin, regjinë, aktrimin, teatrin e hijeve, skenografinë, kostumografinë, muzikën dhe ndriçimin e teatrit të kukullave. Shtëpi botuese është “Lena”.

“Është libër i parë në Kosovë që botohet për teatrin e kukullave, e kam për të nevojshme që këndit të librit t’i shtohet një titull i tillë. Libri ofron ilustrime nga kukullat antike e deri te ato të sotme, është me ngjyra dhe tregohet procedura se si duhet krijuar një kukull teatri duke përfshirë të gjitha llojet e kukullave. Në këtë libër mësohet se si duhet të luajmë në skenë me kukullën, si duhet të flasim me të, si duhet të veprojmë me të”, thotë Muharremi.

Ky libër është mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Kosovë./ KultPlus.com

Të ngjajshme