Jo, Noam Chomsky nuk ka thënë se shqiptarët janë ‘barrë e Evropës’

26 Janar, 2018 - 4:56 pm

Disa portale serbe këtë javë e kanë shpërndarë lajmin se filozofi amerikan Noam Chomsky e ka quajtur Kosovën “barrën më të madhe të Evropës moderne” dhe qytetarët e saj si “fis i egër”.

Lajmi dukej se po shpërndahej pasi fjalët e tilla filozofi, mes tjerash autor i “How the World Works”, i kishte thënë për Foreign Affairs.

Dhe në fakt, lajmi është i pavërtetë. Vetë Nedeljnik më pas tha se do të ishte e paarsyeshme që një filozof të cilësonte me këtë epitet një popull të tërë.

Chomsky ka folur për Kosovën, por asnjëherë në magazinën Foreign Affairs. Ai ka shkruar për Kosovën gjatë bombardimeve të vitit 1999 ndërsa asokohe ka dhënë edhe intervista për Weekly Man.

Ai ka shkruar në dhjetor të vitit 1999 librin “The New Military Humanism” ku flet edhe për Kosovën dhe veprimet e NATO-s në territorin tonë.

Chomsky është edhe aktivist politik dhe historian, i cili ka shkruar “Who Rules the World”, “Hegemony of Survival”, mes librave tjerë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme