Jusuf Buxhovi dhe Ramadan Musliu me diskutim të hapur për “Shekullin e mbrapsh shqiptar”

10 Shkurt, 2020 - 9:34 am


“Trilogjia gjermane” e Jusuf Buxhovit e cila është promovuar në KultPlus Caffe Galery, tashmë do të nxis një bisedë të hapur, shkruan KultPlus.

Më datë 12 shkurt, në ora 18:00 në librarinë “Dukagjini” në Prishtinë do të mbahet një bisedë e hapur me shkrimtarët Jusuf Buxhovi dhe Ramadan Musliu.

Temë e bisedës do të jetë “Shekulli i mbrapsh shqiptar” në “Trilogjinë gjermane” të Jusuf Buxhovit, që doli së voni nga shtypi. Biseda moderohet nga Iliriana Hasaj.

Kujtojmë që kjo triologji përfshinë romanet: “Vdekjet e kolonelit”, “Kujtimet e zonjës von Braun” dhe “Kodi i dashurisë” (fitues i çmimit kombëtar për letërsi në vitin 2006).

Romanet veç e veç janë botuar në vitet 2005-2006. Ndërsa përfshirja e tyre në kuadër të “Trilogjisë gjermane” ka të bëjë me një përpunim letrar përbrenda një koncepti të përbashkët tematik që i ndërlidh. / KultPlus.com

Të ngjajshme