Katër sfidat jetësore që ju forcojnë shumë

11 Mars, 2020 - 1:00 pm

Të gjithë përballemi me përvoja të vështira në një pikë të jetës. Disa njerëz kanë pak më shumë fat dhe duket sikur gjithmonë marrin kartat fituese, ndërsa ju merrni një dorë të tmerrshme. Është e thjeshtë të fillosh të ndjehesh i hidhëruar ndaj njerëzve që duket se po i marrin të gjitha. E vërteta është se të gjithë janë duke luftuar me diçka.

Dallimi është se si secili individ del nga ajo situatë – a i mposht ata lufta, apo i bën ata më të fortë? Të gjithë kemi një zgjedhje në jetën tonë; ne mund të injorojmë përvojën dhe atë që ajo po përpiqet të na mësojë, ose mund ta përdorim atë për të ndihmuar veten tonë për tu bërë më i mirë dhe më i fortë.

Këtu janë disa shembuj të betejave që të gjithë kalojnë por që do t’ju bëjnë të kuptoni vlerën tuaj dhe të dini se si të kujdeseni për veten tuaj.

  1. Lënia e gjërave të shkojnë

Ndonjëherë lejimi i dikujt ose diçkaje të shkojë është gjëja më e vështirë për të bërë. Duket sikur copëton një pjesë tënden.

Edhe nëse mendimi për të jetuar pa dikë duket si gjëja e duhur për të bërë, sa herë që përpiqemi ta bëjmë atë, bëhet e pamundur.

Ju ndjeni presion në gjoks dhe madje filloni të qani. Kuptoni që është e natyrshme. Nuk je të vetmit. Ka ndodhur edhe më parë, dhe do të ndodhë përsëri.

Pasi ta lini më në fund atë person, pa marrë parasysh sa e vështirë është, ju dilni më të fortë. Ju e kuptoni që keni qenë mjaft të fortë për të lënë të shkoni, dhe ju do të jeni në gjendje ta bëni përsëri nëse është e nevojshme. E kupton që me mbylljen e një dere, u hap një tjetër.

  1. Marrëdhëniet toksike

Kalimi përmes një marrëdhënie toksike mund të jetë përvoja më e mirë që mund të keni, por pse?

Sepse pa marrë parasysh sa e vështirë ishte të dilnit gjallë e shëndoshë nga ajo, pasojat e saj do t’ju detyrojnë të hidhni një vështrim se çfarë roli keni luajtur në atë marrëdhënie, si silleni dhe cilin shteg do ta zgjedhni në të ardhmen.

Ju sigurisht nuk do të jeni të gatshëm t’i përsërisni të gjitha këto përsëri dhe do të jeni më të zgjuar kur zgjedhni partnerin tuaj të ardhshëm.

Do të keni mundësi ti njihni pjesët që duhet të ndryshohen dhe ato që duhet të shërohen para se të provoni përsëri. Ajo marrëdhënie që dështoi në mënyrë të mjerueshme dhe ju bëri të kaloni kaq shumë mërzi, rezulton të jetë një përvojë mjaft e vlefshme në fund të fundit.

  1. Ta lësh punën

Jo të gjithë kanë fatin të gjejnë punën e përsosur menjëherë pas mbarimit të kolegjit. Shumica e njerëzve janë të detyruar të punojnë në diçka që ata shohin si rraskapitëse, të mërzitshme ose zhgënjyese.

Disa njerëz mendojnë se nuk janë mjaftueshëm të mirë për diçka më të mirë dhe kështu qëndrojnë në atë mjedis mbytës dhe thjesht përzihen me të tjerët. Të tjerët thjesht do ta lënë punën.

A do të thotë kjo që ata janë larguar? Humbësit? Jo, aspak.

Braktisja e një pune që ju urreni mund të jetë vendimi më i mirë që keni marrë ndonjëherë, edhe nëse nuk duket si më racionalja në atë moment.

E vërteta është se duke u larguar në të vërtetë i jepni vetes një nxitje besimi, një motiv shtesë. Pse? Sepse ju jeni duke thënë, “E dini çfarë? Unë meritoj më mirë.”

Është nxitja për të marrë përgjegjësi për mirëqenien tuaj dhe të lini diçka që ju bën të vlene më pak nga sa vleni në të vërtetë. Vetëm sigurohuni që të keni një plan për të mbijetuar financiarisht derisa të gjeni diçka që ju përshtatet më mirë.

  1. Përballja me një tragjedi

Ka gjëra në jetë që ne thjesht nuk mund t’i kontrollojmë dhe kjo është ndoshta pjesa më e keqe. Shoku i menjëhershëm i humbjes së një të dashuri ose përballja me sëmundje në familje mund të na shkatërrojë, veçanërisht nëse nuk kemi tjetër kënd përveç nesh që të na mbështesë.

Ndërsa kërkon kohë për të kuptuar se ku jeni aktualisht në jetë, dhe si të vazhdoni të jetoni pa dikë ose diçka, në fund të fundit do të mësoni se si të kuptoni dhe të merreni me situata në të cilat nuk keni kontroll, dhe do të përdorni aftësitë për gjëra të tjera edhe në jetë./filozofia.al / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme