“Këmbëngulja është një nga cilësitë më të rëndësishme të fëmijëve, ata tregojnë se si ta bëjmë botën një vend më të mirë”

1 Qershor, 2023 - 4:30 pm

Në këtë Ditë të veçantë të Fëmijëve, të gjithë festojmë shpirtin, talentin dhe ngrohtësinë që ata sjellin në botën tonë. Fëmijët janë burimi i lumturisë dhe shpresës së së ardhmes sonë, dhe për t’u nxitur dhe frymëzuar, kemi mbledhur disa prej thesareve të diturisë nga shkrimtarë dhe filozofë të njohur botërorë. Këto thënie na mbushin me mendime pozitive dhe na inkurajojnë të ndërtojmë një botë më të mirë për fëmijët tanë.

“Fëmijëria është kohë e veçantë kur të gjitha gjërat janë të mundshme.” – G.K. Chesterton

“Fëmijëria është periudha më e bukur e jetës, sepse është koha kur çdo ditë është aventurë.” – Paulo Coelho

“Këmbëngulja është një nga cilësitë më të rëndësishme të fëmijëve. Ata tregojnë se si ta bëjmë botën një vend më të mirë.” – Nelson Mandela

“Fëmijët janë si lule të kopshtit; ata na japin shpresë dhe shkëlqim në jetë.” – Martin Luther King Jr.

“Shpirti i fëmijëve është si një rrufe e papërmbajtur, plot me dashuri dhe imagjinatë.” – Henry Ward Beecher

“Gjërat më të bukura dhe më të rëndësishme në botë nuk mund të shihen apo të preken, ato duhet të ndihen me zemër.” – Helen Keller

“Fëmijët janë si skulptorët; ata ndërtojnë botën e tyre nëpërmjet lojës dhe kreativitetit.” – Jean Piaget

“Fëmijëria është periudha kur mendja është më elastike dhe ndjenjat janë më të forta. Duhet t’u japim hapësirë për të ëndërruar, imagjinuar dhe eksploruar.” – Maria Montessori

“Fëmijët janë gurët e vlefshëm të ndërtimit të një shoqërie të qëndrueshme dhe paqësore në të ardhmen.” – Kofi Annan

“Fëmijët janë burimi i mendimit të pastër, i vullnetit të fortë dhe i shpresës së pafundme.” – Immanuel Kant

“Fëmijëria është momenti kur urojmë të rritemi sa më ngadalë dhe të mbajmë shpirtin tonë fëmijëror të gjallë.” – Gabriel Garcia Marquez

“Fëmijët janë shërbëtorët më të mëdhenj të të vërtetave të thjeshta.” – Rumi

“Fëmijët na mësojnë se si të vlerësojmë çdo moment dhe të shijojmë bukurinë e jetës.” – Ralph Waldo Emerson. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme