Këta janë poetët që do të lexojnë në Takimet Ndërkombëtare Letrare “Azem Shkreli”

21 Maj, 2018 - 10:49 pm

Edicioni i 16-të me radhë, Kosova përfaqësohet në një nga ngjarjet më të mëdha në rajon ku do zhvillohet eventi Takimet Ndërkombetare Letrare “Azem Shkreli” 2018, ku do jenë të pranishëm mysafirë special nga vende të ndryshme të botës, shkruan KultPlus.

Për këtë ngjarje kulturore që do të mbahet prej 23 deri më 24 maj, tashmë është publikuar edhe lista perfundimtare e poeteve pjesëmarrës në këtë konkurrim si edhe kronologjia e përcaktuar e leximeve:
Sipas organizatorëve, më 23 maj, në ceremoninë e ndarjes së cmimit “Bulëzat”, janë përzgjedhur poetët: Naxhije Kastrati “Spontanija”, Neki Lulaj “Beteje e fituar”, Ali Lajqi “Ne permendoren e vjeter”, Rasim Thaqi “Sikur edhe nje here” dhe Sabahete Kaliqani “Fanar lirie”.

Kurse po më datën 23, pas Tribunës Tematike të mbajtur nga studiuesi Ndue Ukaj, do të prezantohen poetët: Nikolle Lokaj “E kam pyetur veten”, Fatmire Duraku “Vasha me kike”, Qazim Muska “Mpakje”, Zhaneta Barzhaj “Bota ne tenxhere”, Erina Coku “ Kodi I Heshtjes”, Labinot Berisha “Keshillat e vetes”, Marigone Kelmendi “Ne Himalajet e perkrenares sime”, Esat Loshaj (Jashte Konkurrimit), Rustem Gerguri (Jashte Konkurrimit) dhe Shaqir Foniqi (Jashte Konkurrimit)

Kurse manifestimi qendror do të mbahet më 24 maj, ku poetët që do të lexojnë janë: Mira Tuci “Kanga e vjetit 7102”, Adriatike Lami “Liri ne levizje”, Alfons Zeneli “Portret ne drite”, Vjollca Dibra “Vetevritemi”, Irena Gjoni “Rrefimi I rrenojave te zeshme”, Dhimiter Pojanaku “Frika vyshk lulet e veres”, Shefqete Glosaci “Shtegetime”, Poet i huaj, Poet I huaj, Poet I huaj, Islam Cenga “Ne Peje nuk kam qene kurre”, Jeton Kelmendi (Jashte Konkurrimit), Ajete Pavata (Jashte Konkurrimit), Sare Gjergji (Jashte Konkurrimit) dhe Adem Shkreli (Jashte Konkurrimit)

Po më 24 maj do të mbahet edhe takimi poetik me poezi dedikuar Skënderbeut, ku poezitë e tyre do ti lexojnë: Fran Ukcama “Bese e zemer ne asht’ te kombit”, Nebi Bunjaku “Dielli i Arberise”, Agim Desku “Ma fal vdekjen, Gjergji im”, Elisabeta Gockaj “Liria”, Rame Oranca “Liria buron nga zemra”, Zymer Melhani “Dua”, Sami Velqani “Elegji per Dede Gjo Lulin”, Vera Bytyqi (Jashte Konkurrimit), Vladimir Muca “Ikje” dhe Farida Ramadani “Lavdi shekujsh”.

Tri poezitë fituese do të lexohen në ceremonialin e ndarjes se cmimeve në shesh./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme